Komoly tőkebefektetést kapott a sikerstartup

A magyar alapítású Codecool programozóiskola 3,5 millió euró (több mint 1,1 milliárd forint) kockázati tőkebefektetésben részesült a Lead Ventures Alapkezelő Zrt. és a PortfoLion támogatásával, a tőkebevonás az iskola régiós terjeszkedését segíti - jelentette be Vinnai Balázs, a Codecool társalapítója.
Szász Péter, 2019. február 21. csütörtök, 17:41
Fotó: Unsplash

A Codecool négy évvel ezelőtt kezdte meg a működését, küldetése, hogy pótolja az informatikai ipar szakemberhiányát, egyedülálló, gyakorlatorientált képzési programján keresztül. Az iskolahálózat Magyarországon és Lengyelországban van jelen, négy campuson jelenleg 500 diák tanul, idén év végére Romániában is piacra lépnek, ezzel a tanulók száma várhatóan 800-ra emelkedik.

Becslések szerint a magyar gazdaságból 22 000 informatikus hiányzik. A hiányzó IT szakemberek képzésénél pedig nagy szükség van azokra a felnőttképzést folytató intézményekre, amelyek ki tudják egészíteni az állami rendszerű képzéseket, rugalmasak, és alkalmazkodni tudnak a piac új kihívásaihoz - mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

HOZZÁSZÓLÁSOK