Vigyázzon: csaló adathalászok élnek vissza az Index nevével

Karácsonykor bukkant fel a Facebookon, fizetett hirdetésben az az adathalász oldal, ami többek között az Index nevével és tipográfiájával visszaélve utazik hiszékeny emberek személyes adataira, illetve a pénzére - számolt be az Index.hu.
Domokos László, 2018. december 27. csütörtök, 17:12
Fotó: Napi.hu

A portálnak több olvasója is jelezte, hogy a közösségi oldalon egy hirdetésre kattintva az Index oldalaira nagyon hasonlító cikket dobott eléjük a rendszer, ami lelkendezve számolt be egy "titkos" weboldalról, ahol az Apple (más verziókban a Telekom) egy euróért osztogat iPhone X telefonokat.

Az akció természetesen kamu, a személyes adatok megadása, illetve az egy euró elutalása után az égvilágon semmi nem történik (illetve akadtak kommentelők, akik arról panaszkodtak, hogy utána levont még tőlük 29 eurót). Az adathalász oldal elég ügyesen van megszerkesztve, csak magyar ip-címen és mobilos felületen mutatja a kamu Index-cikket, benne a linkkel az akcióra, vélhetően azért, hogy a Facebook ellenőrző rendszerein minél később akadjon fenn.

Az Index.hu a szükséges jogi és technikai lépéseket megtette, de azt tanácsolja az olvasóknak, hogy legyenek óvatosak. További részletek itt olvashatók.

HOZZÁSZÓLÁSOK