A tavalyi év során tízből nyolc szervezet felgyorsította digitális átalakulását. Idén várhatóan folytatódik ez a trend, ám új kihívások is érkeznek a lehetőségekkel együtt. A távmunka továbbra is hangsúlyos marad, mivel egyre több szervezetnél rendezkednek be rugalmas, hibrid munkavégzésre, sőt, az előrejelzések szerint a távoli munkavégzés igénye munkavállalói elvárássá válhat a jövőben – áll a Dell Technologies felmérésében.

A pandémia nemcsak a vállalati működésre hatott, de alapvetően formálta át a fogyasztói szokásokat is: az ügyfelek immár egyszerre várnak el magas színvonalú kiszolgálást az offline és az online térben. A PWC szerint jócskán lemaradhatnak azok a cégek, amelyek nem tudják újraértelmezni a „bolti” termékeiket és szolgáltatásaikat a digitális berkekben. Ott kell elérni a vásárlókat, ahol vannak.

  • Rugalmasság és a támogató háttér nélkül nem megy. Ahhoz, hogy a szolgáltatók azonnal tudjanak igazodni a sokszínű és gyorsan változó vásárlói igényekhez, minden eddiginél rugalmasabb működésre van szükség, amelynek alapfeltétele a megfelelő informatikai háttér.
  • Feladatra szabott megoldások. A rugalmas működés fontos kritériuma a különböző szintű számítási terheléseknek való megfelelési képesség. A munkaterhelés-alapú megközelítés minden olyan területen felbecsülhetetlen előnyt jelent, amely nagy teljesítményű számításokat igényel.
  • Segít a mesterséges intelligencia. A stabil online jelenlét kiépítéséhez és fenntartásához elengedhetetlen, hogy a vállalatok képesek legyenek feldolgozni és hasznosítani a cég, illetve a felhasználók által termelt adatokat. Ezen folyamat során alaposabban megismerhetőek a fogyasztói szokások és elvárások.
  • Adatvédelem és kiberbiztonság.A szolgáltatások és tevékenységek digitális térbe kerülésével, valamint a home office elterjedtté válásával tovább nőttek az egyébként is tetemes kiberbiztonsági aggályok világszerte. A vállalatok digitális átalakulásával kapcsolatos legfontosabb félelemek az adatvédelelemhez és a kiberbiztonsághoz kapcsolódnak. Mindez a következő néhány év hibrid világában sem fog változni.