Durva csalás a közüzemi számlákkal kapcsolatban - erre kell figyelni

Csaló adathalászok a Díjnet Zrt. nevével visszaélve akarnak bankkártyaadatokhoz hozzáférni, ezért óvatosságra intik az érintetteket - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. június 7. csütörtök, 13:11
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A szolgáltató csütörtöki közleménye fölhívja a figyelmet, hogy a noreply@dijnet.hu címről küldött adatbekérő levelek nem tőlük érkeznek, ezért nem szabad azokat megnyitni és a regisztrációs űrlapot kitölteni. Hangsúlyozták, hogy a Díjnet soha nem kér bankkártyához kapcsolódó információkat, mivel a bankkártyás fizetést és a kártyaregisztrációt az OTP Bank Nyrt. biztosítja számukra.

A Díjnet az ilyen esetekben azonnali biztonsági intézkedéseket ígér, és kezdeményezi az érintett IP-címek letiltását a közlemény szerint.

"Hivatalos levél esetén a weboldalra mutató link mindig tartalmazza a dijnet.hu tartományt. Óvatosságra int emellett a magyartalan megfogalmazás, a nyelvtani hibák, az idegen vagy szokatlan tartalom is" - írja Facebook-oldalán a cég.

Az elmúlt időszakban több internetes család kezdett terjedni Magyarországon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

babmami, 2018.06.07 20:29

Minden rezsi csökkentés, csak a jelenlegi politika statisztikájának eredménye, mit tudnak hazudni, amit mindenki elhisz..., ezt mindenki tudja és nyelünk...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html