Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlekedési rendszerek Európa-szerte kiemelt szerepet töltenek be az egyérintéses fizetésben, hiszen megoldásaikkal gyorsabb fizetést és nagyobb biztonságot nyújtanak a vásárlók számára. Ahogy a technológiának egyre fontosabb szerep jut a mindennapi életben, úgy növekszik azon vásárlók száma is, akik a közlekedés során egyetlen érintéssel fizetnek.

Egyre több európai piacon tapasztaljuk, hogy a fogyasztók szívesen fizetnek egyetlen érintéssel és a technológiába vetett bizalmuk is folyamatosan erősödik - mondta Javier Perez, a Mastercard európai elnöke.

A Mastercard legfrissebb adatai szerint Európában: 2018 első 8 hónapjában 20 százalékos átlagnövekedés volt jellemző a régióra. Több mint 15 olyan ország van -köztük Dánia, Horvátország, Görögország, Magyarország, Hollandia, Lengyelország és Oroszország -, ahol a mastercardos bolti tranzakciók fele egyetlen érintéssel történt.

Magyarország az egyérintéses fizetések terén az élmezőnyben van - mondta Eölyüs Endre a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója. A bolti kártyás vásárlások 82 százalékát már egyetlen érintéssel rendezzük, az európai országok közül csak Csehország (93 százalék), Grúzia (88 százalék) és Lengyelország (83 százalék) van előttünk ebben a tekintetben - tette hozzá.

A Mastercard friss adatai alapján az európaiak vásárlási szokásai látványos változáson mennek keresztül. Svédországban például 262 százalékos volt az egyérintéses tranzakciók növekedése a vizsgált időszakban, de egész Észak-Európa vezető szerepet tölt be a készpénzmentes gazdaság térnyerésében.

A Mastercard közleménye szerint az egyérintéses fizetésre Európában 2020-ra valamennyi fizetési terminál alkalmas lesz.