Így készült a vb-re a Telekom

A látogatók magas száma, és a növekvő hang- és adatforgalom miatt mobilhálózati oldalon külön fejlesztéseket igényelt, hogy a Magyar Telekom Nyrt. a megszokott beszéd-, valamint adat le- és feltöltési minőséget tudja biztosítani az ügyfelek számára a vizes vébé idején is - adta híról a cég.
Domokos László, 2017. július 17. hétfő, 14:57
Fotó: MTI Fotó

A Telekom ezért bővítette a vb helyszínek környezetét, illetve a közlekedési csomópontokat ellátó állandó állomásainak kapacitását, ennek kapcsán a 375 Mbps elméleti letöltési sebességet lehetővé tevő állomásainak száma közel 50 darabra nőtt.

A szolgáltató állandó fejlesztésként ellátta azokat a létesítményeket, melyek kiemelt szerepet kapnak a vébé alatt, de eddig nem rendelkeztek dedikált mobil rendszerrel vagy teljesen új épületek: például nagykapacitású beltéri rendszert épített a vizes vb-re megépülő Duna Arénába, a Szőnyi úti uszodába és a balatonfűzfői uszodába, valamint kapacitást bővített a Hajós Alfréd uszodában, a Tüske uszodakomplexumban és a Papp László Sportarénában is.

Emellett ideiglenes állomásokat építettek azokon a helyszíneken (mind Budapesten, mind Balatonfüreden), ahol várhatóan a legnagyobb lesz az ott tartózkodó ügyfelek száma, például Balatonfüreden a nyílt vízi úszás lelátói környékén - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK