Hivatalosan csak idén ősztől lehet kipróbálni az új Windows 10-es Start menüt, ám aki már most megnézné, milyen lett a fejlesztés, egy frissítés telepítésével elérhetővé teheti azt számítógépén. A módszert a Windows Latest nevű oldal ismertette - írja a hvg.hu.

A Microsoft készített egy opcionálisan telepíthető frissítést a Windows 10-hez, amely már tartalmazza ezt az újdonságot. A csomagot KB4568831 névre keresztelte a szoftvergyártó, és nem is kell hozzá tesztelőnek vagy programozónak lenni, hogy valaki letölthesse: a Microsoft oldalára kattintva bárki telepítheti.

Fontos ugyanakkor tudni, hogy a frissítés telepítésével az új Start menü még nem lesz elérhető, mert a Microsoft egyelőre "rejtegeti" azt. Ahhoz, hogy az új felület előjöjjön, egy speciális kulcsot kell adni a rendszerhez, amely lényegében deaktiválja ezt a védelmet. A kulcsot a registryhez (magyarul regisztrációs adatbázishoz) kell hozzátársítani.

Mielőtt azonban bármihez hozzákezdene, mindenképp készítsen biztonsági mentést, többek közt az adatbázisról is. A csomag telepítése elviekben teljesen biztonságos, de a korábbi frissítési malőröket elnézve nem árt óvatosnak lenni. Ugyanitt szólunk arról is, hogy a műveletet csak azok végezzék el, akik értenek a rendszer ilyen fokú változtatásához, és jártasak a registryben való módosításokban.