Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"A támadást a katonai hírszerzés fedezte fel a számítógépek rendellenes működése nyomán. Az átfogó elemzés megerősítette, hogy nem szokványos vírusról, hanem egy szofisztikált káros kódról van szó, amely a támadóknak lehetőséget ad az adatlopásra" - fejtette ki a miniszterelnök, akinek szavait a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség idézte.

Szakértők most azt vizsgálják - fejtette ki a kormányfő -, hogy ki állhat a támadás mögött, illetve milyen adatokat akart eltulajdonítani. "A támadást külföldről követték el, egy nemzetek feletti felderítő szervezetről van szó" - szögezte le Peter Pellegrini konkrétumok közlése nélkül. A védekezés érdekében szükség van együttműködésre a szomszédos országok szakértőivel - tette hozzá a kormányfő, aki szerint a támadás tényét éppen ezért hozták nyilvánosságra.

Arra a kérdésre, hogy kiszivárogtak-e valamilyen bizalmas információk a szlovák külügyminisztérium számítógépes rendszeréből, a kormányfő nem adott egyértelmű választ. Annyit mondott, hogy mindez jelenleg vizsgálatok tárgya. (A NAV nevével is csalók élnek vissza.)

Fotó forrás: Shutterstock/Kunst Bilder