Környezetbarát nyomdát avatott a Xerox Magyarország

A tájékoztatás szerint a vállalat mintegy 50 millió forintot költött a Maglódi úti nyomda fejlesztésére, amelynek kialakításánál fő szempont volt az alacsony energiafelhasználás, valamint a káros anyagok és hulladékok kibocsátásának nyomon követhetősége.
MTI-Eco, 2016. november 3. csütörtök, 22:20
Fotó: Napi.hu

A fejlesztés eredményeként a cég az idén bekerült a Zöld Nyomda díjazottjai közé. Az elismerést papír-­, nyomda-­ és csomagolásipari cégeknek adják a Nyomdavilág szakmai folyóirat szerkesztői, kiemelt figyelmet szentelve a fenntarthatósági szempontoknak, illetve a környezetkímélő technológiák alkalmazásának a nyomdai megbízások végrehajtásánál.

A társaság közölte továbbá: a jövőben egyéb erőfeszítéseket tesznek, hogy a megrendelői oldalon is egyre nagyobb teret nyerjen a zöld gondolkodás, illetve az igény a környezetbarát nyomathordozók iránt.

A nyilvános adatbázis szerint a Xerox Magyarország nettó árbevétele a 2014-ben elért 7,5 milliárd forintról 7,58 milliárd forintra nőtt tavaly év végére, míg adózott eredménye 70,8 millió forintra csökkent 2015-ben az egy évvel korábbi 258,1 millió forintról. A magyar leányvállalat megjegyezte, hogy stabilan tartja hazai pozícióit, és folyamatosan profitot termel a Xerox cégcsoporton belül.

A Xerox csoport idén januárban bejelentette, hogy a céget szétválasztják két, nyilvánosan működő részvénytársaságra. Ezek egyike lesz a Xerox vállalat, amely dokumentumtechnológiával és dokumentum-outsourcing üzleti megoldásokkal fog foglalkozni.

A másik a Conduent néven bejegyzett cég lesz, amelyhez az üzleti folyamatokat érintő szolgáltatások tartoznak majd. A szétválási folyamat várhatóan 2016. végén zárul majd le. A csoport árbevétele a harmadik negyedévben 3 százalékkal, 4,2 milliárd dollárra csökkent az előző év azonos időszakához képest.

HOZZÁSZÓLÁSOK