Nagyot lép a piacvezető ssc

Az IT Services Hungary (ITSH) Kft. három vidéki telephelyén, Szegeden, Debrecenben és Pécsen 4,6 milliárd forintos beruházással 360 új munkahelyet hoz létre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
MTI, 2016. november 3. csütörtök, 12:09
Fotó: Napi.hu

A kormány 650 millió forintos támogatást ad a beruházásnak, amelynek révén az infokommunikációs vállalat még több céget tud majd kiszolgálni.

Az ITSH a Deutsche Telekom-csoport tagja. A cég a magyarországi szolgáltató központok közül a legnagyobb, négy városban 4400 embernek ad munkát.

Az országban működő 90 szolgáltató központ (ssc) összesen 40 ezer magyar embernek ad munkát - sorolta a miniszter.

Chris Wilson, az ITSH ügyvezető igazgatója hangsúlyozta az oktatási rendszer jelentőségét, mint mondta, a diákokkal meg kell ismertetni a legújabb technológiákat, ezért is működnek együtt több oktatási intézménnyel. A cég már tíz éve működik Magyarországon

Az IT Services Hungary Kft. Magyarország legnagyobb infokommunikációs munkáltatója. A német Deutsche Telekom-csoport tulajdonában lévő, Magyarország négy városában - Budapesten, Debrecenben Szegeden és Pécsett - jelenlévő cég a magyar ICT-szektor egyik legdinamikusabban növekvő vállalkozása. A nyilvános adatbázis szerint a vállalat nettó árbevétele tavaly 50,08 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 44,57 milliárd forintról, adózott eredménye pedig a 2014-ben elért mintegy 867 millió forintról 2,26 milliárd forintra emelkedett egy év alatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK