Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (MKME) legutolsó adatai szerint 2019. harmadik negyedévében 45 tranzakció során, 45 vállalkozás jutott összesen 10,123 milliárd forint tökéhez. Ez az összeg közel a háromszorosa a 2018-es év ugyanezen időszakában (3,490 milliárd forint) realizáltnak. Vagyis a hazai startup környezet, ha nem is összehasonlítható az olyan nagyhatalmakkal, mint Izrael vagy a Szilícium-völgy, de az elmúlt időszakban jelentős tőkebevonásokon van túl.

A koronavírus-járvány miatti gazdasági válság esetében viszont kérdéses, hogy mennyire fogja befolyásolni a közeli jövőben a hazai startup-világot: mivel eleve kockázati tőkéről van szó, lehet, hogy visszaesés sem lesz, hiszen aki ezeket az ötleteket támogatja, számolt már a rizikóval, hogy a befektetése soha nem térül meg, az induló projektektől pedig senki sem várja azt, hogy egyik pillanatról a másikra önfenntartók legyenek. A cégek pedig most rá vannak kényszerítve az innovációra.

De elképzelhető az is, hogy a nagy lelkű donorok pénzét felemészti a mostani krízis és bár látják a fantáziát az ötletekben, nem mernek majd kockáztatni és inkább elkönyvelik az eddigi veszteségeiket.

Most egy olyan korszakot élünk, amikor a home office rákényszeríti mind a cégeket, mind a dolgozókat arra, hogy megismerjenek és elsajátítsanak innovatív megoldásokat. Új területekre kell lépniük, hogy a kényszer-digitalizáció segítse a túlélésüket.

Az Out of the Box legújabb Digitális Hold-ugrás két hét alatt? című konferencia beszélgetésében éppen erre keressük a választ meghívott vendégeinkkel:

  • Oszkó Péterrel, az OXO Labs cégvezetőjével,
  • Simó Györggyel, a Day One Capital ügyvezető partnerével
  • Winkler Zsolttal, a Telenor Magyarország digitális termékfejlesztési vezetőjével.

Az Out of the Box eseményeiről Facebook-oldalunkon tájékozódhat, a korábbi beszélgetéseket Youtube-csatornánkon link: is megtekintheti. Kövessen minket és iratkozzon fel!

A moderátor Szabó Dániel, a Napi.hu újságírója.

Mi is az az Out of the Box?

Hogyan váltsuk meg a világot, ha éppen dobozokban élünk? Reményeink szerint majd most kiderül. Az Out of the Box egy olyan virtuális rendezvénysorozat ami a Dialogue Creatives ötlete alapján az IndaMédia felületein valósul meg. Az esemény házigazdája a Napi.hu.