A videót - miután többen kérték, hogy állítsa le a streamet - a nézők közül páran feljelentették a légiközlekedési hatóságnál, amely alapján eljárást indítottak - olvasható a portálon.

Ennek során sikerült beazonosítani a felvételt készítő férfit, akit azzal vádolnak, hogy megszegte a mobiltelefonok használatára vonatkozó szabályokat, mivel a videót éppen az után kezdte el közvetíteni, hogy a légiutas-kísérők közölték: a szabályok értelmében gurulás és felszállás ideje alatt mobiltelefont csak repülő üzemmódban lehet használni.

A tajvani szabályok szerint repülőgépen csak abban az esetben lehet mobiltelefont aktív adattovábbítással használni, ha erre korábban a légügyi hatóságtól engedélyt kapott, vagy a kapitány erre vonatkozó utasítást adott ki. A hivatalos álláspont szerint ugyanis az élő közvetítés interferenciát okozhat a repülőgép fedélzeti rendszereivel és így súlyosan befolyásolhatja a repülés biztonságát.

A szabály megszegője akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel, vagy 4800 dollárig (1,3 millió forint) terjedő pénzbüntetéssel sújtható.