Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A háztartási gépek roncsprogramjának második szakaszában, amelyben laptopokra és táblagépekre lehetett értékjegyeket lefoglalni Romániában fél óra alatt kiürült a támogatási keret - adta hírül a Maszol.

A Környezetvédelmi Alap (AFM) tájékoztatása szerint a második szakaszra 10 millió lejes költségvetést hagytak jóvá, és meghatározott ideig vagy a támogatási keret kimerüléséig lehetett vouchereket foglalni.

A laptopok vásárlását 500 lejjel (40 ezer forint), a táblagépek vásárlását 300 lejjel (24 ezer forint) támogatja az állam a program keretében, amelyben a leharcolt termék becserélése esetén kapható a támogatás.

Az utalványokat a kedvezményezettek listájának a Környezetvédelmi Alap honlapján való közzétételét követően hét napon belül kell majd felhasználni a programban részt vevő kereskedőknél.

Konyhai gépek, számítógépek, légkondicionálók

A tájékoztatás szerint összesen 24 014 vouchert foglaltak le az igénylők, ezek közül 13 978-at laptop, 10 036-ot táblagép vásárlására.

A háztartási gépek roncsprogramjának idei első szakaszában 62 500, egyenként 400 lej értékű vouchert foglaltak le az igénylők, amelyeket hűtőszekrény, fagyasztószekrény, fagyasztóláda, mosógép és mosogatógép vásárlására fordíthatnak. A harmadik szakaszban légkondicionáló berendezések, ruhaszárító gépek és porszívók vásárlására lehet majd értékjegyet igényelni.