Televízió-műsorszórás: csak egyetlen pályázó van

Az Antenna Hungária jelentkezett egyedül az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró jogosultságért - írja közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
Szabó Dániel, 2019. május 15. szerda, 13:07
Fotó: Getty Images

Május 14-én egyetlen jelentkezőt, a jelenlegi szolgáltatót vette pályázati nyilvántartásba az NMHH az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró hálózatok lejáró üzemeltetési jogosultságának megszerzésére kiírt pályázaton. Ha a tartalmában megfelelő a tender, akkor júniusban várhatóan megerősítik a céget a poszton.

Az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró hálózatokat jelenleg az Antenna Hungária Zrt. üzemelteti és a MinDig TV-szolgáltatáscsaládon keresztül hasznosítja. A 2008-ban megszerzett jogosultság 2020 szeptemberében jár le, ha pedig most újra a céget választják, akkor 12 évig üzemeltetheti a lejárat után a szolgáltatást. A legfontosabb feltétel, amit támasztottak, hogy a közszolgálati műsorok változatlan minőségben és a jelenlegi vevőberendezésekkel ingyenesen elérhetők maradjanak, legalább 98 százalékos lakossági lefedettséggel. A nyertesnek új, fejlettebb technológiájú hálózatokat is építenie kell, ahol előfizetéses szolgáltatásokat nyújthat majd piaci megállapodások alapján.

HOZZÁSZÓLÁSOK