Törli a Netflix azoknak az előfizetését - pénzt takarítva meg így számukra -, akik már több mint egy éve nem néztek meg semmit a streaming szolgáltató műsorai közül - írja a ComputerWorld a streaming szolgáltató blogjára hivatkozva.

Az érintetteket természetesen értesítik, vagy a Netflix-appon belül, vagy emailen keresztül. Ha valaki rájön, hogy mégis szeretné használni a fiókját, kérheti, hogy tekintsenek el a törléstől. Ha nem reagálnak az érintettek, a szolgáltató eltekint a havidíj további levonásától, cserébe a hozzáférést elveszi.

Annak sem kell kétségbe esnie, akinek ily módon, automatikusan törölték a fiókját, és mégis szeretne továbbra is előfizető maradni, vagy később megújítani az előfizetését, ugyanis a Netflix azt ígéri, hogy 10 hónapig megőrzi a fiókhoz kapcsolódó adatokat: profilt, kedvenceket, megtekintési preferenciákat - számol be a részletekről a portál.

Magyarországon a szolgáltatónak három csomagja érhető el: az alap 2490 forintba kerül havonta, a standard 3190-be, míg a prémium 3990-be. Ha valaki utóbbiba ragadt be egy évre, akkor 47880 forintot bukott.

A Netflix előfizetőinek száma 182,9 millió volt március végén. A vállalat arra számít, hogy a második negyedévben 7,5 millióval tudja növelni előfizetőinek számát, a bevétele 22,8 százalékkal, több mint 6 milliárd dollárra, nyeresége pedig 820 millió dollárra, részvényenként 1,81 dollárra emelkedik.