Változás a kecskeméti intelligens parkolásban

Több hónapos tesztelés után a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az MVM Net Zrt. által fejlesztett LTE 450 megahertzes (MHz) frekvencián működő hálózatára állította át a tavaly áprilisban átadott Kecskemét belvárosi innovatív, intelligens parkolás-irányítási rendszert - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Ztr. az MTI-vel csütörtökön.
MTI, 2017. január 12. csütörtök, 13:45
Fotó: Napi.hu

Az intelligens városi megoldások program keretében telepítették az 57 darab szenzoros parkolóhely érzékelőt Kecskeméten a Kálvin téren.

Az adatkezelő rendszer és a parkoló bejáratánál, illetve annak közelében kihelyezett két LED-es kijelző közötti gyors, magas rendelkezésre állású, biztonságos adatkommunikáció valósult meg az LTE 450 MHz hálózatra történő átállással.

A kommunikációt biztosító eszközöket (router) egy magyarországi vállalat, az Intelliport Solutions, a Delta csoport tagja fejlesztette és szállította - közölték.

A Nemzeti Smart City Technológiai Platform első pilot projektjét a cég tavaly Kecskeméten valósította meg, amelyet várhatóan idén több újabb intelligens megoldás kiépítése fog követni - mondta Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója a közleményben.

Krénusz Kornél az MVM Net Zrt. vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a szolgáltató 95 százalékos országos lefedettségű LTE450 mobil adatátviteli hálózata a kormányzati célú felhasználás mellett immár az üzleti célú felhasználás területén is bizonyítja egyedülálló minőségét és képességeit.

HOZZÁSZÓLÁSOK