Az adó előtti eredmény 8,0 milliárd svéd koronára nőtt 6,4 milliárdhoz képest. Az elemzők átlagosan 7,94 milliárdot vártak. Az üzemi eredmény 7,8 milliárd svéd koronára gyarapodott 6,6 milliárdhoz képest, a rátája 21,6 százalékra javult 20,7 százalékról. A nettó értékesítés 14 százalékkal 36,2 milliárd svéd koronára emelkedett 31,8 milliárdhoz képest. A piac továbbra is jól fejlődik a mobil hang- és adattovábbításban, a széles sávú szolgáltatásokban és általában a felzárkózó gazdaságokban, a piaci átlagot meghaladó növekedéshez segítve a céget, írták a beszámolóban. A svéd-japán mobilkészülék-gyártó vegyesvállalat, a Sony Ericsson a harmadik negyedévben az adó előtti eredményét 11 százalékkal 151 millió euróra növelte az egy évvel azelőttihez képest, a bevétele 22 százalékkal 2,1 milliárd euróra emelkedett. A várakozásokat meghaladó negyedéves eredményt a 29 százalékkal szaporodott, 13,8 millióra felfutott észülékeladás magyarázza. Az eladott mobiltelefonok átlagos ára 148 euróra emelkedett 136 euróról. Saját adatai szerint a vegyesvállalat ezzel világpiaci részesedését 7,2 százalékra növelte a második negyedévi 7 százalékról. A Sony Ericsson a mobilkészülékek idei világpiacát a korábbi prognózisban szerepelt 720 millió készülékről 760 millióra növelte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!