Közben Görögország felől reménykedésre okot adó hír érkezett tegnap este, hiszen talán mégis sikerülhet kormányt alakítani, elkerülve az újabb parlamenti választásokat. Tegnap egész nap sikerült a 290-es szint alatt maradnia a forintnak az euróval szemben azzal párhuzamosan, hogy több nap után oldódni kezdett a borongós befektetői hangulat.

Ezt fordította meg a JPMorgan felőli hír, amely feltehetően csak átmeneti hangulatrontó hatású lesz, és ma ismét a görög híráramlás lesz majd a meghatározó az amerikai makroadatok mellett. Ma reggel a kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulatban az euró átmenetileg 291 közelébe kapaszkodott a bankközi piacon, majd süllyedni kezdett. A magyar miniszterelnök által ma reggel bejelentett őjabb kormányalakítások tartalma nem meglepő, így ezek érdemi piaci hatással várhatóan nem járnak.

A forint az utóbbi napokban tendenciájában és mértékében is teljesen összhangban mozgott a két másik régiós deviza euróval szembeni teljesítményével.

A dollár kitartóan erős az euróval szemben az európai adósságválsággal kapcsolatos aggodalmak miatt, a jegyzések ma reggel is 1,29 közelébe mozognak. A dollár ereje és a forint gyengélkedése azt eredményezte, hogy a dollár/forint jegyzések ismét 225-ig emelkedtek a bankközi piacon.

A svájci frankkal szembeni kurzus továbbra is kissé 240 felett mozog, ma reggel 241,5 körül ingadozik.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!