A gyenge startot követő napközbeni erősödés után délutánra újra gyengülésbe váltott a forint, röviddel öt óra után az euró áttörte a technikailag is fontos 300-as szintet. Az euró egészen 301 forintig emelkedet, majd este hét órára újra felülről közelítette a 300-as szintet.

A háttérben a nemzetközi befektetői hangulat elbizonytalanodása állt, miután nem érkeztek éppen ígéretes hírek az eurózóna megmentését célzó csomag kapcsán. Németország és Franciaország között továbbra is ellentétek feszülnek, az IMF pedig azt közölte, hogy csak a hét végi EU-csúcs után akar hozzájárulni a Görögországot életben tartó hitelrészlet átutalásához. Olyan, később cáfolt hírek is felröppentek, hogy halasztják a találkozót. Német források szerint ráadásul lesz ugyan most vasárnap EU-csúcs, de a pénzügyi stabilitási mentőkeret bővítéséről (EFSF) nem lesz döntés.

Az euró délutánra visszagyengült a dollárhoz viszonyítva, a keresztárfolyam 1,37 környékére korrigált. A svájci frank erősödött az euróhoz képest, a jegyzés 1,2440 magasságából 1,2290 környékére süllyedt. A ma megjelent, meglehetősen jó svájci makroadatok nyomán az eddigieknél bizonytalanabbá vált ugyanis, hogy az SNB egyhamar felemeli-e az 1,20-as árfolyamküszöböt. A frank erősödése és a forint euróhoz mért gyengülése együttesen 244 közelébe lökte fel a CHF/HUF keresztet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!