A NISZ Zrt. a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) által a LicensePort Zrt., a 4iG Nyrt., a CompuTREND Zrt., a Delta Systems Kft., a Grepton Zrt., az EXE Magyarország Zrt. és a TRACO Zrt. alkotta konzorciummal megkötött keretmegállapodás 2. része alapján, a verseny újranyitásával folytatott le közbeszerzést. A megkötött szerződés alapján a 4iG nettó 1,297 milliárd forint értékben szállíthat Oracle licenszeket és az ahhoz szükséges gyártói terméktámogatást a NISZ-nek, illetve háttérintézményeinek - írják.

A 4iG Nyrt. az Oracle kiemelt partnere, a magyar IT-nagyvállalat átfogó és naprakész technológiai ismeretével teljes körű szolgáltatást nyújt a világcég üzleti megoldásainak tervezésében, kiépítésében, telepítésében, üzemeltetésében és támogatásában - írja közleményében a cég.

A 4iG Nyrt. részvényeit a BÉT standard kategóriájában jegyzik, kedden 4095 forinton zárták a kereskedést, 2,38 százalékkal - 95 forinttal - magasabban a előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a legalacsonyabb áruk 320 forint, a legmagasabb 5100 forint volt.

A cég Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó, Magyarország második leggazdagabb emberének érdekeltségi körébe tartozik.

Az informatikai cég kiváló befektetés volt az elmúlt évben. A részvényének idei első negyedéves tőzsdei átlagárfolyama 3044 forint volt, ami csaknem 1316 százalékkal magasabb, mint a 2018-as első negyedévi átlagárnál. A március 31-i záróár 4060 forint volt, ez majdnem a tizenkilencszerese az egy évvel korábbinak. A 4iG piaci kapitalizációja 2019. március 31-én 76,3 milliárd forintra hízott volt, ami 1797 százalékkal nagyobb a tavalyinál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!