A 4iG Nyrt. a napokban több fontos bejelentést is tett akvizíciós és növekedési terveinek pénzügyi hátteréről a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A T Systems Magyarország Zrt. (TSM) megvásárlására irányuló tárgyalások sikeres lezárása esetén a társaság két forrásból is finanszírozná az akvizíciót és további növekedési terveit. Az informatikai cég fő tulajdonosa és irányítója Jászai Gellért, de Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozónak is van benne érdekeltsége a Konzum PE magántőkealap és az Opus Global révén.

Így lesz pénz a T-Systemsre

Az informatikai vállalat teljesítette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vállalati kötvényprogramjának feltételeként a hitelminősítési eljárást. A Scope Ratings BB-/stabil kibocsátói minősítése megfelel a jegybanki kötvényprogram feltételeinek, így a 4iG november végéig 30 milliárd forint értékben bocsáthat ki zártkörű aukción vállalati kötvényeket.

A társaság emellett bejelentette, hogy a Jászai Gellért tulajdonában lévő KZF Vagyonkezelő Kft. december végéig készen áll további 30 milliárd forintos zártkörű tőkeemelés végrehajtására, amellyel a társaság egy részvényre jutó saját tőkéje több mint hétszeresére emelkedhet. A lépéssel a 4iG elnök-vezérigazgatója 58,9 százalék fölé növelné tulajdonát a tőzsdei társaságban, a kötvénykibocsátással együtt pedig a társaság már elegendő forrással rendelkezne ahhoz, hogy a TSM mellett további akvizíciókat is végrehajtson. A tőkeeemlés részvényenként 700 forintos árfolyamon történhet, melynek eredményeképp a 4iG egy részvényre jutó saját tőkéje a 2019. június 30-i 34,50 forintról több mint hétszeresére, 242,90 forintra nőhet.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!