A Wiener Börse érdekelt abban, hogy a hazai tőkepiac sikeres, profit-orientált és föggetlen fejlődésen essen át. A WBAG célja, hogy hosszútávon is megőrizze a Budapesti Értéktőzsde és vele együtt a Keler Rt. fejlődésének színvonalát. A társaság remek együttműködési lehetőséget az akvizícióban, s célja a folyamatos kooperáció létrehozása a bécsi és a budapesti tőzsde közt. A tranzakcióval a HVB 25,2 százalékra növelte tulajdoni részét, a második legnagyobb tulajdonos a WBAG lett 14 százalékkal. Az Erste Bank 12,2, az Österreichische Kontrollbank 11, a Raiffeisen Bank 6,4 százalékot birtokol a pesti börzét működtető részvénytársaságból.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!