A tokiói tőzsde vezető indexe 0,23 százalékkal 11608,62 pontra kúszott föl. Aligha meglepő, hogy a Merrill Lynch prognózisa után itt is a félvezető gyártók szerepeltek a legrosszabbul: szinte minden ehhez az iparághoz tartozó vállalat részvénye vesztett értékéből. (Az Anam Inc. papírja például 3,1 százalékkal devalválódott.) Némi örömöt jelentett viszont – s vélhetően ez okozta a kismértékű emelkedést is –, hogy a Bank of Japan véleménye szerint a szigetország gazdasága az idén gyorsabban növekszik, mint ahogy azt korábban jósoltak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!