Az LSE-nél legalább is jelezték, hogy a Deutsche Börse (DB) után a Euronext is érdeklődik az ügylet után. Gyorsan hozzátették azonban, hogy ez lényegében nem jelent semmit, azaz folytatódnak a tárgyalások a DB-vel és a Euronexttel is. A megkeresés nem jelenti azt, hogy a befutó a DB lesz, ám a németek némileg előrébb járnak, hiszen a múlt héten már tettek egy 1,3 milliárd fontos ajánlatot Európa legnagyobb részvénypiacáért. A helyzetüket azonban az nehezíti, hogy a LSE igazgatósága szerint ajánlatuk alulértékeli a társaságot. A németeknek egyébként nem ez az első próbálkozásuk, ugyanis négy éve egyszer már megpróbálták megszerezni a londoni piacot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!