Az Egyesült Államok két legnagyobb lakossági jelzáloghitel-intézete további 35 százalékot zuhanhat, annak ellenére, hogy a kormány hétfőn (a részletek ismertetése nélkül) nyilvánosságra hozta tervét, amellyel a két cég helyzetét stabilizálhatja - állítja a Goldman Sachs elemzése, arra hivatkozva, hogy a pénzügyminisztérium elképzelése nem kedvez a részvényeseknek. A Goldmannál a Fannie Mae részvényeinek célárfolyamát 18 dollárról 7 dollárra, a Freddie Mac részvényeinek célárfolyamát 17 dollárról 5 dollárra csökkentették. Előbbi árfolyama pénteken 22 százalékot, utóbbié 3 százalékot zuhant a New York-i parketten. A Goldman számításai szerint a Freddie Mac részvényenként vesztesége 2008-ban 4,5 dollár lesz, szemben az előző év papíronkénti 2,7 dolláros negatívumával, míg a Fannie Mae esetében ennél is rosszabb eredményre számít. A szakértők prognózisa szerint a nagyobbik jelzáloghitel-finanszírozó intézet az idei évet 5,5 dolláros veszteséggel zárja majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!