A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 227,70 pontos, 0,52 százalékos csökkenéssel, 43 312,66 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 9,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével csökkentek az előző napi záráshoz képest.

A vezető részvények közül egyedül a Richter tudott emelkedni, a gyógyszergyári papír árfolyama az elmúlt napokban a 8150 forintos fontos támaszt tesztelte, és kedden tovább tudott emelkedni - mondta Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek. Ha a következő napokban 8410 forint felett tudna zárni, akkor a részvénynél egy dinamikusabb pozitív korrekció indulhatna.

A nap folyamán nem érkezett árfolyammozgást befolyásoló érdemi vállalati hír. A befektetők körében a magyar piac továbbra is háttérben van, a magyar papírok iránt kevésbé érdeklődnek. Ennek oka lehet, hogy a dollár erősödése távol tartja a befektetőket a feltörekvő piacoktól, és a magyar hatósági korlátozások bejelentése bár nem okozott túl nagy eladói nyomást, azért visszatartja a nemzetközi befektetőket. Ez azonban gyorsan változhat, hiszen a forint gyengülése miatt viszonylag olcsók lettek a hazai részvények a devizában befektetőknek - mondta Varga Zoltán.

A Mol papírjainak ára 46 forinttal, 2,02 százalékkal 2230 forintra csökkent, 4,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,38 százalékkal 13 270 forintra esett, forgalmuk 4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,24 százalékkal 408 forintra gyengült, forgalma 129,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 0,73 százalékkal 8305 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3686,14 ponton zárt kedden, ez 5,45 pontos, 0,15 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!