Egyértelműen a kamatdöntésre vár a piac, és az 50 bázispontos vágás szinte már borítékolható - mondta a Napinak Ötvös Mihály, a Commerzbank devizatradere. Az ázsiai plusszos zárások után már világszerte 10-12 kereskedési napja emelkednek a tőzsdék. A kockázatvállalási kedv megerősödésével a dollár is gyengülésnek indult. Amennyiben a tőkepiaci környezet ilyen marad, a hazai kamatvágás sem fáj majd a forintnak - szögezte le Ötvös, aki mára 266-269 közé várja az euró jegyzését. A lettekkel köttendő IMF megállapodás a szándéknyilatkozat mai aláírása után csak kellemetlen meglepetés esetén vonhat komolyabb negatív hatást maga után. A helyzet ilyeténképpeni alakulása után egy dollárért 187,35, míg egy svájci frankért 175,05 forintot kértek a bankközi devizapiacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!