Az MNB által közölt, vártnál kedvezőbb folyó fizetési mérleg statisztika nemigen éreztette hatását. A péntek délutáni euróárfolyam gyakorlatilag megegyezett az egy évvel korábbival, 2005-ben csak néhány tíz fillérrel zárt feljebb az euró forintkurzusa. A tetőpont nyáron volt, akkor 284 felett is járt az uniós deviza. (Forint-összefoglalónk részletesen itt olvasható >>)A dollár euróhoz viszonyított gyengülése következtében a forinttal szemben is esett a zöldhasú az elmúlt esztendő során. Az euró/dollár keresztárfolyam 1,18 környékéről 1,32 közelébe emelkedett, az amerikai fizetőeszköz 2006 december 30-ai 191 forint körüli árfolyama így több mint 20 forinttal múlta alul az egy évvel korábbit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!