A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) által csütörtökön közzétett határozat szerint a társaság igazgatótanácsa a veszélyhelyzet miatt a közgyűlés hatáskörében eljárva hozott döntéseket.

A Graphisoft Park az osztalékfizetésről május 8-ig jelentet meg közleményt, az osztalékfizetést június 8-ára tervezik.

Az igazgatótanács elfogadta a társaság nemzetközi számviteli standardok (IFRS) alapján készített 2019. évi egyedi éves beszámolóját 7,989 millió euró mérlegfőösszeggel és közel 4,387 millió euró adózott nyereséggel, az IFRS szerinti konszolidált éves beszámolót pedig 299,225 millió eurós mérlegfőösszeggel és 16,330 millió eurós adózott nyereséggel.

Arról is döntöttek, hogy a vezetői részvények maximális száma a társaság alaptőkéjének 15 százaléka lehet. Az alaptőke változása esetén a 15 százalék feletti vezetői részvényeket a társaság bevonja.

Az igazgatótanács felhatalmazást kapott 18 hónapos időtartamra legfeljebb annyi saját (0,02 euró névértékű) törzsrészvény megszerzésére, amennyivel a saját részvények névértékének együttes összege még nem haladja meg a jegyzett tőke tíz százalékát. Az ellenérték legalacsonyabb összege a névérték, legmagasabb összege legfeljebb a vásárláskor a tőzsdén jegyzett piaci árat tíz százalékkal meghaladó összeg lehet.

A Graphisoft Park részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A csütörtöki kereskedést 4410 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 5400 forint, a legalacsonyabb 3490 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!