A fejlett világ országaiban túl magas a GDP-re vetített államadósság, illetve a rövid időn belül esedékessé váló fedezetlen kötelezettségek következtében az államoknak addig kell nyomtatniuk majd a pénzt, míg bele nem rokkanak - nyilatkozta a CNBC-nek Faber.

A befektető szerint a feltörekvő gazdaságok ilyen összehasonlításban pénzügyileg jóval stabilabbak fejlett társaiknál.

Faber hozzátette, a csúcsukról 10-20 százalékot eső nemzetközi tőzsdék immár egy olyan korrekciós szakasz elején járnak, amely számítása szerint tovább folytatódik majd.

Úgy véli, az S&P 500-nál 1100 pont lehet az új ellenállási szint, bár a piac a túladottság miatt az elkövetkező tíz napban felfuthat egy kicsit. Ettől függetlenül Faber még mindig optimista a részvényeket illetően, mivel szerinte azok, illetve a nemesfémek bizonyulhatnak a legellenállóbb befektetésnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!