Napközben szűk sávban ingadoztak a mutatók, kezdetben az amerikai fizetőeszköz további süllyedése lökte lejtőre az árfolyamokat. (A jen hároméves, az euró négyhónapos csúcsra emelkedett, 109,80, illetve 1,1818-as jegyzéssel.) Ami az egyes részvényeket illeti, a PepsiCo annak ellenére süllyedéssel zárt, hogy harmadik negyedéves eredménye megfelelt a várakozásoknak, forgalma pedig jobb lett a vártnál. Esett a gyorsjelentését tőzsdezárás után - a Dow Jones ipari átlag komponensei közül elsőként - megjelentető Alcoa is, miközben a Smith Barney elemzője által vételre ajánlott McDonald's lendületes emelkedést produkált. A szintén a DJIA-kosarába tartozó Eastman Kodak részvényei a vesztes oldalra kerültek, miután a cég még hétfőn közölte, hogy összesen egymilliárd dollár értékű kötvénykibocsátást tervez rövid távú adósságainak finanszírozására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!