A bankközi devizapiacon nem történt komolyabb esemény kedden, igaz akadtak próbálkozások. A vártnál jobb szeptemberi inflációs adat nyomán az euró árfolyama lefelé indult, és beágyazta magát a 255 és 256 forint közötti sávba. A piacon akadt kísérlet az euró 255 forint alá történő gyengítésére és a további erősítésre is, ám mindegyik nagyon hamar kimúlt. Délutánra el is unták a befektetők a játékot, így a nap második fele unalomban telt a kereskedők számára. Kolba Miklós, az ING Bank tradere szerint a piacon megjelent találgatásokkal szemben egyszerűen csak a JP Morgan egy nagyobb opciós üzlete láncreakciót indított el a piacon és okozta a hétfői kilengést, nem állt mögötte makrogazdasági indok. Az elméletet alátámasztani látszik az is, hogy ma már ismét megközelítette múlt heti szintjét a forint. A délutáni 255,20/40-es eurókurzus ugyanis 9,58 százalékos pozíciót jelent az intervenciós sáv erős oldalán. A dollár erősödött az euróval szemben a nemzetközi devizapiacon, ám nap végére így is a hétfőihez hasonló, 219,10/30 forintos szinten kereskedtek a zöldhasúval.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!