A kazah tőzsdével szerződött a Keler

A Keler-csoportot bízta meg az új kazah értéktőzsde, az Astana International Exchange (AIX) a részvényügyletek elszámolásával és kiegyenlítésével kapcsolatos kereskedés utáni szolgáltatásokkal.
K. Kiss Gergely, 2019. március 18. hétfő, 16:30
Fotó: Getty Images

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) tulajdonában álló vállalatcsoport bejelentette, hogy az úgynevezett post-trade szolgáltatások várhatóan az ősztől, a szabályozói jóváhagyásokat követően indulnak.

A megbízás hozzájárulhat a megújuló kazah értékpapírpiac globális tőkepiaci integrációjához. Mónus Attila vezérigazgató szerint a Keler az új pénzügyi központ megerősödését is támogathatja.

Tim Bennett, az AIX vezérigazgatója arra számít, hogy az együttműködés könnyű és hatékony elérést biztosít a globális tőkepiaci szereplők számára az új kazah tőzsdéhez - olvasható a közleményben.

A 2017-ben létrejött AIX részvényese többek között a Goldman Sachs, a Shanghai Stock Exchange, a Silk Road Fund és a Nasdaq. Az AIX a közeljövőben várhatóan kiemelt szerepet kap számos kazah állami vállalat privatizációjában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK