A magyar idő szerint hajnali órákban a várttól kissé elmaradó kínai makroadatok mozgatták az árfolyamokat, a forint az euróval szemben ennek követkzetében 296 fölé gyengült, de háromnegyed 11 körül - közepes likviditás mellett - már visszanyert erejéből a magyar deviza és a közös európai pénzt 294,80 forinton jegyezték.

A dollárral szemben nagyobb mértékű gyengülést mutatott a magyar fizetőeszköz, a péntek késő délutáni 224,83 forint után 225,71 forinton jegyezték a zöldhasút. A svájci frankkal szemben 0,2 százalékos gyengülés után 242,64 forintnál járt a kurzus.  Az eurót 1,3061 dolláron jegyezték.

A magyar deviza árfolyama az euróval szemben hétfőn 293,80 és 296,20 között mozoghat devizapiaci kereskedők véleménye szerint, míg a következő hetekben 290 és 300 forint közötti euróárfolyamra lehet számítani.

Hétfőn sem magyar, sem nemzetközi szinten nem jelenik meg fontosabb makroadat. Bár a forint árfolyamát vélhetően nem mozgatja meg jelentősen, de befolyásolhatja a Magyar Nemzeti Bank alelnöki pozíciójára jelölt Gerhardt Ferenc parlamenti bizottsági meghallgatása. A szakember nem ismeretlen a piac számára, hiszen az elmúlt két évben az MNB Monetáris Tanácsának külső tagjaként vett részt a jegybanki politika alakításában.

A befektetők ezen kívül a Nemzetgazdasági Minisztérium megjelenő konvergenciaprogramját várják, amelyben a gazdasági tárca új vezetősége friss makrogazdasági prognózist tesz közzé, és megjelölheti a kormányzati ciklus utolsó évének gazdaságpolitikai hangsúlyait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!