Az euró/forint a reggeli 267 alatti szintekről 269 közelébe mozdult el délelőtt, amely mögött Lettországból érkező hírek állhattak - mondta el Ötvös Mihály, a Commerzbank kereskedője. Értesülések szerint a lett koalícióban az egyet nem értés újabb jelei mutatkoznak, amidőn a híradások szerint a koalíciós partner számára kérdéses volt az IMF-fel kötött megállapodás egyik-másik pontja. (Később a lett pénzügyminiszter bejelentette, hogy a korábbi megállapodás alapján országa megkapta az Európai Bizottságtól a kölcsön második részét, amely fele-fele részben a költségvetésbe és a pénzügyi stabilitás megszilárdítására megy majd.) A gyengülés 20 perc után korrekcióba fulladt, a kurzus pedig ismét visszatért 267,50-ig.

A némileg meglepő mértékű kamatcsökkentést kommentálva a kereskedő elmondta, valószínűleg szoros szavazásban határozták meg az alapkamat új, 8,50 százalékos szintjét. Az MNB monetáris tanácsának a vártnál nagyobb, 1 százalékpontos kamatcsökkentése ugyancsak kis gyengülést eredményezett a magyar deviza árfolyamában, ám délután fél négy körül az euró/forint már ismét 267,30/40 körül jár. Délután egy dollár 187,60, egy svájci frank pedig 175,75 forintot ért.

Ötvös Mihály szerint a piacra továbbra is az amerikai hírek hathatnak, és ha a tengerentúlon nem lesz nagy szakadás, akkor a kurzus a jelenlegi szintek körül maradhat a következő időkben. A kereskedő szerint tart az optimizmus, a dollár gyengült az euróval szemben, egy euróért hétfőn nap közben 1,4290 dollárt is kértek a piacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!