Carsten Spohr hangsúlyozta, hogy a cég történetében az idei a legnagyobb flottabővítés, soha nem vettek még át egy éven belül ennyi új gépet. Fabrice Brégier, az Airbus vezérigazgatója elmondta, bár jelenleg a hajtómű indítása szoftveres problémák miatt tovább tart és a hibajavítás még heteket vesz igénybe, ezt követően növelik a rendelkezésre állást és felpörgetik a típus gyártását.

Az A320neo az Airbus legsikeresebb keskenytörzsű gépének, az A320-nak a továbbfejlesztett változata, amely 15 százalékkal kevesebb kerozint fogyaszt, mint elődje, köszönhetően az új, takarékosabb hajtóműveknek és a javított aerodinamikának. Emellett a gép karbantartási költsége 5 százalékkal alacsonyabb, 50 százalékkal halkabb és ugyanennyivel kevesebb nitrogén-oxidot bocsát ki, illetve évente 5 ezer tonnával kevesebb szén-dioxidot termel üzemelés közben.

A toulouse-i gyártó eddig mintegy 4500 ilyen gépre kapott rendelést, a Lufthansa 116-ot kért a típusból. A német légitársaság azok után lett az első üzembe állító cég, hogy a Qatar Airways decemberben visszalépett, mivel a Prat & Whitney hajtóművével a földi üzemelés szoftveres problémák miatt jelenleg korlátozott. A hajtómű gyártója szerint áprilisra az ezzel kapcsolatos problémák nagyobb részét megoldják.

A Lufthansa által idén átveendő 52 gép listaáron mintegy 6 milliárd dollárba kerül, míg a 116 rendelt gép értéke listaáron számolva 13,3 milliárd dollár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!