A Rába Járműipari Holding Rt. – alaptevékenységeire összpontosító stratégiájával összhangban és több éves dezinvesztíciós programjába illeszkedően – 2003. október 30-i hatállyal értékesítette a Rába Szolgáltatóház Kft.-ben ez idáig birtokolt 100 százalékos tulajdonrészét. A szolgáltatóház új tulajdonosa a Matáv Rt. lett. A tranzakció a 900 millió forintos vételár megfizetésével válik teljessé. Az értékesítésből származó mintegy 300 millió forintos eredmény a Rába Rt negyedik negyedéves számait javítja. A tranzakcióhoz a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása is szükséges. A tranzakció biztosítja a Rába Szolgáltatóház további működését és a foglalkoztattak számára is megfelelő megoldást kínál. A Matáv Rt. által megvásárolt Rába Szolgáltatóház Kft. továbbra is a Rába csoport partnere marad és egy 2012-ig szóló szolgáltatási keretszerződés alapján telekommunikációs, informatikai, pénzügyi és számviteli valamint humán szolgáltatásokat nyújt a csoport tagvállalatai számára. A szolgáltatási keretszerződés aláírására várhatóan 2003. november 15-ig kerül sor. Pintér István, a Rába Rt. vezérigazgatója szerint megnyugtató, hogy a szerződéssel olyan stratégiai partnerrel sikerült kapcsolatba kerülniük, mint a Matáv.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!