Az SZNG, amely egy áprilisi árverésen nyerte el a nyugat-szibériai terület feltárásának és kiaknázásának jogát, a hétvégén bejelentette, hogy megkezdte a geológiai felmérést, és a kutatásba hamarosan bekapcsolódhat a Mol is. Az orosz versenyhivatal jóváhagyt a magyar olajcég betársulását a hanti-manysiföldi olajkutatásra létrehozott vegyes vállalatba, az SZNG-Mol Kft.-be - idézi Kommerszant című lap az SZNG bejelentését. Az MTI érdeklődésére az SZNG-nél megerősítették a hírt, de egyelőre nem kommentálták. Az SZNG szerint a Szurgutszkij-7 mező olajkészletét 6 millió tonnára becsülik, és a kútfúrások megkezdését 2007-re tervezik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!