A BorsodChem az előző napok mérsékeltebb erősödését követően igazi szárnyalásba kezdett az újabb, egyelőre még mindig csak esetleges Szibur vételi ajánlat hatására. A részvény forgalma a megszokottnak 5-10-szeresére nőtt, árfolyama pedig 10,57 százalékkal 5 440-re emelkedett. A TVK - szintén erős forgalom mellett - 5,27 százalékkal 4 790-re drágult. A Matáv a felerősödő külföldi vásárlások hatására egész nap emelkedett és maximumára közelében zárt. Ráadásul a telefonrészvény árfolyamára fejtette ki a legnagyobb hatást a Fed kamatcsökkentése, ami meg is mutatkozott abban, hogy a Budapesten 939 forinton záró papírra este Londonban már ennél szintnél negyven forinttal feljebb is kötöttek üzleteket. A Mol árfolyama alig egy százalékkal 4 360-ra emelkedett; a nap végén inkább az eladók jelentek meg és lenyomták a papír árát. Az OTP törzsrészvényének árfolyama mindössze 0,96 százalékkal 15 240-re emelkedett, miközben - a cseredíj bejelentésének hatására - az OTP elsőbbségi több mint tíz százalékkal esett vissza, s 9 580-on landolt. A Richter viszont folytatva napok óta tartó erősödését a BUX-szal lényegében azonos mértékben emelkedett, s 17 200-on zárt. Érdekes, hogy ehhez képest az Egis árfolyama változatlan maradt, ami újra az eredményesség által indokoltnál nagyobb különbséget eredményezett a két részvény árfolyamában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!