A negatív nemzetközi hangulat mellett a BÉT-nek sem maradt sok választás: a BUX lényegében az egész napját a negatív tartományban való oldalazgatással töltötte. Az index az utolsó percben látványosan kitört, ez azonban nem a befektetői szentiment átalakulásának volt köszönhető, hanem annak, hogy valaki egy nagyobb tétel Mol-átkötéssel húzta feljebb az indexet. Így az index végül 21 758 ponton állt meg, amely 0,6 százalékos nyereséget jelent. A napi forgalom iszonyatosan gyenge volt; még a 10 milliárd forinttól is nagyon távol esett. A vezető papírok vegyesen szerepeltek. A legjobb blue chip a Magyar Telekom lett, amely 1,6 százalékos drágulással 819 forintig jutott. A távközlési papír napok óta folyamatosan növeli árfolyamát; ennek mértéke a 800-as szint áttörésével felgyorsult. A 3,1 milliárdot meghaladó forgalom mellett 1 százalékkal hízó Mol 20 495 forinton fejezte be a kereskedést. Bár ez a napi forgalom a legtöbb napon maximum a harmadik helyezéshez elég a listán, a Mol lazán maga mögé utasította a hónapok óta szinte mindennap messze a legmagasabb forgalmaz produkáló OTP-t. A bankpapír amúgy sem ma élte legjobb pillanatait: a részvények 0,3 százalékos hanyatlás után 6830 forinton zártak. A Richterrel utoljára 32 900 forinton kereskedtek, ami 0,6 százalékos emelkedés. A kisebb papírok közül az FHB 1,4 százalékkal emelkedett 1202 forintra, míg az Egis 2,3 százalékkal ugrott 14 930 forintra. A Rába 0,7 százalékkal, 1416 forintig süllyedt. A nap nyertese a 6,2 százalékkal száguldó RFV lett, míg a nap vesztese címet az Orco hozhatta el 6,2 százalékos veszteséggel; míg a Phylaxia 5,3, a Genesis 4,9 százalékkal zuhant.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!