A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe közel félszázalékos pluszt mutatott kora délután, és 17 960 pont körül állt. Az erősen mínuszos reggeli nyitást követően délelőtt emelkedésbe váltott a BUX, és késő délelőtt 18 000 pont fölé is benézett.

A forgalom 3 milliárd felé közelít, aminek több mint kétharmadát ismét az OTP-papír teljesítette. A részvény az egész napot a negatív tartományban töltötte, kora délután pedig fél százaléknál nagyobb gyengüléssel 4165 forinton forgott. Hasonló mértékű és irányú elmozdulás tapasztalható az Mtelekomnál is, a távközlési részvényt 308 forinton adták-vették.

A Richter néhány tized százalékkal 3585 forintig drágult, az Egis közel másfél százalékkal 21 100-ig, a nap nyertese pedig eddig a Mol, miután közel 2 százalékkal 16 135 forintig kúszott föl az árfolyama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!