A reggeli, 285 forint fölötti szintről délelőtt tíz órára 284 forint alá süllyedt az euró jegyzése, majd ismét gyengülésnek indult a magyar deviza. Délelőtt fél tizenkettő után nem sokkal egy euróért 284,40 forintot kértek a devizapiacon.

Kedden leginkább piacmozgató hatás a MNB-kamatdöntésének lehet, az elemzői konszenzus alapján a 25 bázispontos vágás a legvalószínűbb ettől eltérő döntés mozgást okozhat az árfolyamban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!