Lehűtötte a német gazdaság fellendülésével kapcsolatos várakozásokat a német Ifo gazdaságkutató: a fél évre előre iránymutatónak tekintett üzleti bizalmi indexe a várt emelkedéssel szemben alaposan visszaesett: a májusi 96 pontról a kilenc havi mélypontot jelentő 94,6-ra. Csökkent az összes részindex is, az üzleti várakozásoké 97,7 pontról 96-ra, a jelenlegi feltételeké 94,4-ról 93,2-re. A gazdaságkutató elnöke, Hans-Werner Sinn, egyelőre annyival kommentálta az adatokat, hogy a fellendülés még nem nyugszik széles és szilárd alapokon, s nincs itt az ideje annak, hogy az ECB kamatot emeljen. Sinn azt is kifejtette: lehetetlennek tartja, hogy a német deficit/GDP arány már jövőre 3 százalék alá mérséklődjék. A jövedéki adó növekedése miatt június 28-án, hétfőn a Mol a motorbenzin literenkénti fogyasztói árát 2 forinttal emeli, a gázolaj ára nem változik - közölte az olajtársaság. Az üzemanyagok jövedékiadó-mértékét megállapító kormányrendelet értelmében a motorbenzinek literenkénti jövedéki adója 1,60 forinttal emelkedik - áll a közleményben. Ennek hatásaként a motorbenzin után fizetendő ÁFA literenként 0,40 forinttal nő. A 95-ös benzin literenkénti listaára hétfőtől 247,5 forint, a 95-ös keverék benzin 250,5 forint, a 98-as 256,5 forint lesz. A diesel ára 218 forint marad. Az utóbbi időkben szokásoshoz képest meglepően sok kisrészvényes jelenlétében zajlik a Postabank rendkívüli közgyűlése. A jelenlevők 99,984 százalékban támogatták az igazgatóság beszámolóját az Erste-Postabank fúzió indokolt voltáról és a részvények cserearányának meghatározásáról. A párhuzamosan futó Postabank/Erste közgyűlésen szünet van, ennek során a kisrészvényesek még jelezhetik, ha nem akarnak tulajdonosok maradni a jövőben Erste Bank Hungary néven futó bankban. Az Egis - akárcsak a Richter - aláírta a gyógyszerár-megállapodást. A cég a korábbinál kedvezőbb helyezetbe kerül, terhei - a veszteségek és a befizetési kötelezettségek együtt - havi 270 millió forintról 100-120 millió forintra csökkenek - idézi Marosffy László, az Egis Rt. vezérigazgató-helyettesének szavait az ebroker. A számítások csak előzetes kalkuláción alapulnak, a gyógyszercég most végzi azok finomítását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!