A geotermikus energiatermelő rendszerek kiépítésével és üzemeltetésével foglalkozó PannErgy nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (EU IFRS) szerinti egyedi, nem konszolidált 2017. évi mérlegét és eredménykimutatását 12,142 milliárd mérlegfőösszeggel valamint 74,4 millió forint adózott eredménnyel fogadták el a részvényesek, EU IFRS szerinti konszolidált beszámolóját pedig 25,023 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 487,9 millió forint mérleg szerinti nyereséggel.

A közgyűlés felhatalmazta az igazgatótanácsot, hogy legfeljebb 1 milliárd forint értékben saját részvényeket vásároljon részvényenként legalább 1 forintos és legfeljebb 950 forintos részvényenkénti árfolyamon. Az igazgatótanács legfeljebb annyi 20 forint névértékű törzsrészvény megszerzésére jogosult, hogy a saját részvények állománya a teljes kibocsátott részvényállományra vetítve egy pillanatban se haladja meg a 25 százalékot a felhatalmazás hatálya alatt. A felhatalmazás a 2018. április 28-val kezdődő és 2019. április 27-ig terjedő időszakra szól. A részvényeket kizárólag tőzsdei forgalomban lehet megszerezni.

A PannErgy Nyrt. 20 forint névértékű részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a papír csütörtöki záróára 760 forint volt, az elmúlt egy év alatt a legmagasabb ára 880 forint, a legalacsonyabb 370 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!