A vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője szerint szerdán kisebb volt az érdeklődés a keddinél, amikor 3 százalékos pluszban zárt a BUX. Hozzátette, hogy a Mol-részvények árfolyamában az olajár esése miatt volt egy kis megingás. A forint erősödése az euróval szemben közrejátszott a BUX emelkedésében, ha a külföldi piacok nagyobb támogatást adtak volna, akkor a BUX is komolyabban erősödhetett volna, de ez még megtörténhet a héten a szakértő szerint.

A Mol 1,1 százalékkal 11 800 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban, az OTP 1,3 százalékkal 3881 forintra nőtt, 4,6 milliárd forintos forgalomban, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékkal 367 forintra emelkedett, 622,6 millió forintos forgalom után. Egyedüliként a Richter zárt veszteségben, a gyógyszeripari papírok 1,4 százalékkal 3845 forintra estek 1,5 milliárd forintos forgalom után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!