Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 10,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: a szaúdi olajlétesítmények ellen szombaton végrehajtott dróntámadások miatt a nemzetközi hangulat nem volt túl jó, a magyar piacon azonban egyértelműen a vevők domináltak. A vezető elemző szerint a BÉT az elmúlt napok legerősebb napját zárta, a nagy papírok többségének ára emelkedett. A legnagyobb mértékben a Mol és a Richter drágult, előbbit az olajár szárnyalása segítette, míg a jelentős részben exportőr Richter számára a gyenge forint kedvező - idézi az MTI.

A Mol 78 forinttal, 2,69 százalékkal 2976 forintra erősödött, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 0,71 százalékkal 12 760 forintra nőtt, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,23 százalékkal 432 forintra gyegült, forgalma 238,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 94 forinttal, 1,95 százalékkal 4920 forintra emelkedett, forgalmuk 2,1 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4333,86 ponton zárt hétfőn, ez 26,90 pontos, 0,62 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!