Közép-európai idő szerint háromnegyed háromkor az FTSE-100 2,3, a CAC-40 2,7, a DAX pedig 3,2 százalékos plusznál járt. A befektetők hangulatán a kedvező amerikai kiskeradat is javított.

Londonban az emelkedést a bank- és bányaipari részvények vezették, a Shire gyógyszeripari cég papírjait pedig a UBS vételi ajánlása repítette feljebb. A bankpapírok Európa-szerte a francia, olasz, spanyol és belga shortolási tilalom nyomán drágultak még ott is, ahol ilyen korlátozás nem lépett életbe. A tiltás különösen jókor jött a francia bankrészvényeknek, hiszen a legfrissebb adatok szerint a várt szerény növekedés helyett stagnálásba váltott Franciaország GDP-je.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!