A BUX 22 082 ponton állt negyed 1-kor, köszönhetően az OTP jó teljesítményének. A magyar bank papírjai szárnyalnak, 3,76 százalékos növekedést könyveltek el a hétfői nap folyamán. A nap elején is az OTP tartotta szinten a BUX-ot, majd 10 órakor egy nagyobb szakadás következett a Mol gyengülése miatt - a tőzsdeindex 22 000 pont alatt is megfordult. Ezek után visszakapaszkodott a BUX, ismét csak az OTP erősödésének köszönhetően. Egy OTP-részvényért 4654 forintot kellett fizetni dél után pár perccel - ez 3,76 százalékos emelkedésnek felel meg. Rosszul teljesít viszont a Richter. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy - amint arról beszámoltunk - a gyógyszergyártó egyik fejlesztés alatt álló terméke, a cariprazine nem produkált jó kísérleti eredményeket. A Richter papírjai fél százalékot veszítettek értékükből. Az MTelekom részvényei sem brillíroznak, 0,9 százalékos mínuszt halmoztak fel délig. A Mol-papírok nap közben 20 600 forint körül is megfordultak, de délre visszaerősödtek nyitószintjükre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!