A PSZÁF nem tartja tényszerűnek és szakszerűnek sem a javaslatot, sem annak indokolását. A PSZÁF 2002. évi felügyeleti beszámolójából - mely minden érdeklődő számára rendelkezésre áll a www.pszaf.hu oldalon - világosan kiolvasható, hogy a felügyelet komoly eredményeket ért el az elmúlt időszakban, védve ezzel a pénzügyi szervezetek több milliónyi ügyfelének érdekeit. A PSZÁF mindig nyitott volt a felügyeleti munka megítélésére vonatkozó vizsgálatokra és a jövőben is kész az elfogulatlan és szakszerű átvilágításokra, hiszen erre maga is javaslatot tett szeptember elején az Országgyűlés elnökének, alelnökeinek és a frakcióvezetőknek. A PSZÁF továbbra is szükségesnek tartja a szervezetét, s a pénzügyi rendszer egészét érintő törvénymódosítást megelőzően egy azt megalapozó, nemzetközi követelményeket is magába foglaló, napi politikai érdekektől mentes értékelés elkészítését. Egy független, a felügyeleti munkában jártas, külföldi szakemberekből álló bizottság megvizsgálhatná a PSZÁF munkájának hatékonyságát, eredményességét, az esetleges továbblépés irányait. Kívánatos, hogy a Parlament ezen beszámoló alapján dönthessen a magyar pénzügyi rendszer stabilitását alapvetően befolyásoló módosításokról. A felügyelet emlékeztetett arra is, hogy az EU immár három éve, s legutóbb éppen tegnap közzétett monitoring jelentésében is sürgeti a PSZÁF rendelkezési jogának megteremtését, amit a kormány javaslata elvet. A mostani EU jelentés a Felügyelet munkájával kapcsolatosan más hiányosságot nem említ, azt hatékonynak minősíti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!