A részvénypiac forgalma alacsony, 7,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy az európai piacokon inkább csökkenést, profitrealizálást lehetett látni. A koronavírus-járvány miatti újabb korlátozások - ami igencsak megkérdőjelezi a gazdasági növekedést - dominálták a hírfolyam egy részét. Emellett aggodalomra adott okot az is, hogy az Egyesült Államok és Kína között ismét kiéleződhet a feszültség, ami ugyancsak óvatosságra intette a befektetőket.

Az elemző szerint ez tükröződött a hazai parketten is, amely csökkenéssel zárt. A legnagyobb mértékben az OTP esett, de mínuszban fejezte be a napot két másik vezető részvény is.

Az amerikai piacokon nincs érdemi erő, de nagy csökkenés nem rajzolódik ki. A befektetők a most kezdődött gyorsjelentési szezonra figyelnek. Kedden több nagybank jelentett, a sor szerdán a Netflix jelentésével folytatódik - mondta az elemző.

A Mol 2 forinttal, 0,11 százalékkal 1796 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 140 forinttal, 1,28 százalékkal 10 810 forintra csökkent, forgalmuk 3,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,30 százalékkal 380 forintra esett, forgalma 82,8 millió forint volt.

A Richter-papírok 20 forinttal, 0,31 százalékkal 6460 forintra gyengültek, forgalmuk 1,7 milliárd forintot ért el.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3333,48 ponton zárt kedden, ez 36,95 pontos, 1,10 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!